Tony Tran / Brotherly

Tony Tran er ein norsk-vietnamesisk koreograf og dansar med base i Oslo. Han har studert ved Kunsthøgskolen i Oslo og Skolen for Moderne Dans i København. Arbeida hans som koreograf er presentert i inn- og utland, mellom anna i Sverige (Dansens Hus Stockholm), Grønland (Nuuk Nordic Festival), Italia (Operaestate Festival Veneto) og Sør-Korea (Seoul International Dance Festival).

Under opphaldet på Sprang skal han arbeide med framsyninga Brotherly, som skal ha urpremiere på Bærum kulturhus i januar 2022.

OM BROTHERLY

«Grupperingar der samhaldet er basert på streben etter ein ofte problematisk større heilskap er på frammarsj i samfunnet igjen. «Brotherly», eit koreografisk verk for tre ulike dansarar, vender blikket mot menneska i slike grupper, mot kroppar som er fastbunde av prinsipp men samstundes villige deltakarar i si begrensing.

Med utgangspunkt i tradisjonelle former for irsk dans utforskar verket den kontrollerte fysikaliteten i Riverdance – dansarar på ei linje, med armar strake og rigide langs overkroppen, og eit tydeleg rytmisk fotarbeid; i utgangspunktet ei revitalisering av irsk kultur på 1900-talet i respons til Storbritannia si kolonialisme, som vidare utviklet seg til Riverdance slik det er kjent idag.

I trioen «Brotherly» blir irsk steppdans vendt inn i samtidsdansen, til ein kvilelaus heilskap der tre kroppar er bunde av ein tveegga dynamikk – ei gradvis avkleding av mennesket sitt indre i møte med motgang, men også det livgjevande og leikande i felleskap.»

MEDVERKANDE

Koreograf: Tony Tran

Utøvarar: Dina Moen, Trine Lise Moe, Benjamin Windborg Larsen

Utvikla i samarbeid med: Oran Leong, Dina Moen, Trine Lise Moe, Benjamin Windborg Larsen

Dramaturg: Thomas Schaupp

Komponist: Morgan Hickinbotham

Lysdesign: Yasin Gyltepe

Kostyme: Shiva Sherveh

Ytre auge: Espen Reinertsen

Coach i irsk stepp dans: Benjamin Windborg Larsen og Gyula Glaser

Kostymerådgjevar: Lydia Sonderegger

Co-produksjonar: Bærum Kulturhus, Sprang

Støtta av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Viken Fylkeskommune, Oslo Kommune, Fredrikstad Kommune, SPENN

Takk til: Annika Ostwald, Hanne Frostad Håkonsen, Roza Moshtaghi og Nan Van Houte